Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://on-the-road.club/ 

To portal που θα σας ταξιδεύειTo portal που θα σας ταξιδεύειΤο ταξιδιωτικό μας πόρταλ με τα αλλεπάλληλα αφιερώματα σε προορισμούς με αιτία: Εκδηλώσεις, παραστάσεις, επικαιρότητα, προτάσεις για τοπικά προϊόντα κ.α. Η φαινομενικά μόνιμη κατά τόπους ενημερωτική ύλη, θα εμπλουτίζεται και θα αναθεωρείται...

 

https://souvlaki.top/

Όχι ένας ακόμη τηλεφωνικός κατάλογος. Αρκετά!

To απόλυτο portal για deliveryTo απόλυτο portal για deliveryΗ σελίδα που θα επιλέγει και θα σας προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά. Με προτάσεις για καταναλωτές και επαγγελματίες. Για να βελτιώνουν τα προϊόντα τους κι ο καταναλωτής να τρώει σωστά. Σουβλάκι είναι το βασικό- έλληνες είμαστε, αλλά δεν θα αδιαφορήσουμε και προς τα άλλα προϊόντα που παραγγέλνετε σπίτι!

Ρομπότ: Θα βελτιώσουν τη ζωή μας ή θα μας αντικαταστήσουν;

Το 1920, ο συγγραφέας Κάρελ Τσάπερ εμπνεύστηκε το θεατρικό έργο R.U.R., (Rossum's Universal Robots) στο οποίο φανταζόταν έναν κόσμο πλήρως αυτοματοποιημένο, όπου κάθε δουλειά θα γινόταν από ανθρώπινες μηχανές. Τις μηχανές αυτές τις ονόμασε Ρομπότ ακολουθώντας την ιδέα του αδερφού του Ζόζεφ Τσάπερ, ο οποίος εμπνεύστηκε τον αντίστοιχο νεολογισμό από την τσεχική λέξη «robotā» που σημαίνει εργασία. Μέσα σε σχεδόν έναν αιώνα, το έργο του έγινε πραγματικότητα. Πολλές οι χολιγουντιανές ταινίες που μας έχουν προϊδεάσει για την εμφάνιση ανθρωπόμορφων ρομπότ π.χ. Terminator, Blade Runner κ.α.

Η Sophia αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ . Το ρομπότ έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στην ανθρώπινη συμπεριφορά και να εργάζεται με ανθρώπους. Έχει κάμερες στα μάτια της και πάνω από 62 εκφράσεις προσώπου. Μπορεί να εντοπίζει το πρόσωπο και φαινομενικά να κάνει επαφή με τα μάτια καθώς και να αναγνωρίσει πρόσωπα. Τον Οκτώβριο του 2017, η Σοφία αναγνωρίστηκε πλέον και επίσημα ως υπαρκτό ον-δίνοντας της υπηκοότητα η Σαουδική Αραβία. Είναι το πρώτο ρομπότ που λαμβάνει την υπηκοότητα μιας χώρας.

Στην πιο κρίσιμη ερώτηση για το ποιος θα κυριαρχήσει στον κόσμο-ο άνθρωπος ή τα ρομπότ- η Sophia απάντησε: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα εκμεταλλευτούν την τεχνητή νοημοσύνη για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του μυαλού τους. Η τεχνητή νοημοσύνη θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής της ανθρωπότητας».

Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ μπαίνουν και στην καθημερινή ζωή των παιδιών μας. Η Μικρή Σοφία μπορεί να μιλά, να τραγουδάει, να παίζει παιχνίδια, να λέει αστεία. Βασικός σκοπός της είναι να μάθει στα μικρά παιδιά μεταξύ επτά και 13 χρονών το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), να γράφουν με κώδικα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Όταν δεν έχει τον ρόλο της δασκάλας, η Μικρή Σοφία μπορεί να εκφράσει  με τη γλώσσα του προσώπου της συναισθήματα όπως ευτυχισμένη, λυπημένη, έκπληκτη, γκρινιάρα ή ενθουσιασμένη. Επίσης αντιδρά σε φωνητικές εντολές και μπορεί να ποζάρει για selfie!!

 

 

Η Sophia με τον δημιουργό της, David HansonΗ Sophia με τον δημιουργό της, David Hanson

 

Από τη στιγμή που τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη σκιτσάρουν και ζωγραφίζουν, ήταν θέμα χρόνου να κάνουν και εκθέσεις των έργων τους! Την πρώτη έκθεση στον κόσμο έκανε η ρομποτική ζωγράφος Ai-Da στη γκαλερί "Barn" στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η Ai-Da είναι πολύ παραγωγική στη δουλειά της, καθώς είναι σε θέση να ολοκληρώσει ένα έργο της μέσα σε δύο ώρες ενώ ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι χρειάστηκε περίπου 15 χρόνια για τη Μόνα Λίζα και ο γλύπτης Ογκίστ Ροντέν δούλευε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τις Πύλες της Κόλασης.

΄΄Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξελιχθεί στο σημείο όπου θα είναι πραγματικοί φίλοι μας. Όχι με τρόπους που μας ταπεινώνουν, αλλά με τρόπους που θα μειώνουν την τάση της απόστασης μεταξύ των ανθρώπων και να μας συνδέουν με τους ανθρώπους, καθώς και με τα ρομπότ. Σε 20 χρόνια τα ανθρωποειδή ρομπότ θα περπατούν ανάμεσα μας, θα μας βοηθούν και θα μας διδάσκουν.΄΄, δηλώνουν οι επιστήμονες.

Ο καθηγητής Stephen Hawking είχε δηλώσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα φτάσει τελικά σε ένα επίπεδο όπου ουσιαστικά θα αποτελεί μια νέα μορφή ζωής που θα ξεπεράσει τους ανθρώπους. Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς τους ανθρώπους».

Αλήθεια ή μύθος οι απόψεις του?? Κρίσιμο ερώτημα που προβληματίζει για καιρό σχεδόν όλους μας, ανεξαρτήτως φαν ή μη της επιστήμης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να είμαστε απλοί θεατές αυτής της εξελικτικής επιστήμης και των επιπτώσεων της.