Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://on-the-road.club/ 

To portal που θα σας ταξιδεύειTo portal που θα σας ταξιδεύειΤο ταξιδιωτικό μας πόρταλ με τα αλλεπάλληλα αφιερώματα σε προορισμούς με αιτία: Εκδηλώσεις, παραστάσεις, επικαιρότητα, προτάσεις για τοπικά προϊόντα κ.α. Η φαινομενικά μόνιμη κατά τόπους ενημερωτική ύλη, θα εμπλουτίζεται και θα αναθεωρείται...

 

https://souvlaki.top/

Όχι ένας ακόμη τηλεφωνικός κατάλογος. Αρκετά!

To απόλυτο portal για deliveryTo απόλυτο portal για deliveryΗ σελίδα που θα επιλέγει και θα σας προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά. Με προτάσεις για καταναλωτές και επαγγελματίες. Για να βελτιώνουν τα προϊόντα τους κι ο καταναλωτής να τρώει σωστά. Σουβλάκι είναι το βασικό- έλληνες είμαστε, αλλά δεν θα αδιαφορήσουμε και προς τα άλλα προϊόντα που παραγγέλνετε σπίτι!

Τα δάση μπορούν να επανέλθουν ακόμα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Οι ειδικοί σε θέματα δασικής αποκατάστασης, έρχονται να δώσουν ελπίδα μετά από τέτοιου μεγέθους καταστροφές. Μια πυρκαγιά αφήνει πίσω της εικόνες αποκάλυψης, αλλά το ερώτημα είναι πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα η βλάστηση;

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ένα δάσος μπορεί και επανέρχεται μετά από μια πυρκαγιά, ακόμα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Πολλές φορές μάλιστα η επιτάχυνση των διαδικασιών και οι ανθρώπινες επεμβάσεις έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Ακόμα και πριν την εμφάνιση του ανθρώπου καιγόταν τα δάση, τουλάχιστον μία φορά ανά αιώνα, ενώ τα τελευταία χρόνια ο ρυθμός που καίγεται ένα δάσος έχει ανέλθει σε 3 φορές ανά 100 χρόνια. Ακόμα και σε αυτή τη συχνότητα όμως, τα δάση έχουν την ικανότητα να επιβιώνουν. «Το κάθε δάσος έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναγεννητικών δυνάμεων», επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινίδης σε παλαιότερη συνέντευξή του και εξηγεί: 

«Σε κάθε δάσος με πεύκα υπάρχουν εκατομμύρια κουκουνάρια που μετά τη φωτιά θα ανοίξουν και θα σκορπιστούν ώστε να γεννηθούν εκ νέου τα πεύκα, ενώ ταυτόχρονα κάθε θάμνος κρύβει επίσης εκατομμύρια οφθαλμούς κάτω από τη γη ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να μην καταστραφεί αλλά να δώσει νέα παραβλαστήματα». 

Ένα δάσος που προστατεύεται από τη πολιτεία ώστε να μη παρέμβει ανθρώπινος παράγοντας, είτε για να χτίσει, είτε για να μπουν κοπάδια για βόσκηση, χρειάζεται 15 με 20 χρόνια για να εμφανιστούν σημάδια ζωής.