Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://on-the-road.club/ 

To portal που θα σας ταξιδεύειTo portal που θα σας ταξιδεύειΤο ταξιδιωτικό μας πόρταλ με τα αλλεπάλληλα αφιερώματα σε προορισμούς με αιτία: Εκδηλώσεις, παραστάσεις, επικαιρότητα, προτάσεις για τοπικά προϊόντα κ.α. Η φαινομενικά μόνιμη κατά τόπους ενημερωτική ύλη, θα εμπλουτίζεται και θα αναθεωρείται...

 

https://souvlaki.top/

Όχι ένας ακόμη τηλεφωνικός κατάλογος. Αρκετά!

To απόλυτο portal για deliveryTo απόλυτο portal για deliveryΗ σελίδα που θα επιλέγει και θα σας προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά. Με προτάσεις για καταναλωτές και επαγγελματίες. Για να βελτιώνουν τα προϊόντα τους κι ο καταναλωτής να τρώει σωστά. Σουβλάκι είναι το βασικό- έλληνες είμαστε, αλλά δεν θα αδιαφορήσουμε και προς τα άλλα προϊόντα που παραγγέλνετε σπίτι!

Πολλαπλή Σκλήρυνση-συμπτώματα&θεραπεία

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι η πιο συχνή αιτία μη τραυματιολογικής αναπηρίας σε ενήλικα νεαρά άτομα και άτομα μέσης ηλικίας με ποιο συχνή εμφάνιση στο γυναικείο πληθυσμό. Παγκοσμίως θεωρείται ότι πάσχουν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια ασθενείς ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός αυτός φαίνεται να ξεπερνά τις 12 χιλιάδες. Η εμφάνιση των συμπτωμάτων μπορεί να ξεκινήσει και απο την παιδική ηλικία πιο συχνά όμως εμφανίζεται στις ηλικίες ματαξύ 20-40 ετών.

Η νόσος ξεκινά από άγνωστες αιτίες και το αποτέλεσμα είναι η επίθεση του ανοσοποιητικού στο έλυτρο της μυελίνης. Η μυελίνη  αποτελεί το προστατευτικό περίβλημα των νευρικών κυττάρων. Στην Πολλαπλή  Σκλήρυνση ο οργανισμός αντιλαμβάνεται λανθασμένα τη μυελίνη ως αντιγόνο με αποτέλεσμα να της  επιτίθεται και να την καταστρέφει. Αποτέλεσμα αυτής της βλάβης  είναι η καθυστέρηση στη μετάδοση των νευρικών σημάτων.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι πολλαπλά καθώς το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των περισσότερων λειτουργιών του οργανισμού. Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να είναι εμφανή, όπως για παράδειγμα, διαταραχές στην όραση, μουδιάσματα των άνω και κάτω άκρων, δυσκολία στη βάδιση. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και τα δυσκολότερα ανιχνεύσιμα συμπτώματα όπως η έντονη κόπωση, η σεξουαλική διαταραχή και οι νοητικές διαταραχές (δυσκολία στη συγκέντρωση, διάσπαση προσοχής κ.α).

 

 
 

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στην θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου και πλέον υπάρχουν πολλαπλές επιλογές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Υπάρχουν θεραπείες ενέσιμες, απο του στόματος αλλά και ενδοφλέβιες. Όλες οι διαθέσιμες θεραπείες έχουν συμβάλει σημαντικά στην καθυστέρηση της εξέλιξης της αναπηρίας. Εγκεκριμένες θεραπείες πλέον υπάρχουν ακόμη και για την παιδιατρική μορφή της νόσου, η οποία παραμένει εξαιρετικά σπάνια είναι όμως ιδιαίτερα δυσμενής για τα παιδιά αφου επηρεάζει εκτός απο την κίνηση τους και τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Είναι πολλή σημαντική στα αρχικά στάδια η αντιμετώπιση της φλεγμονής. Με το πέρας των ετών κυριαρχεί το κομμάτι της εκφύλισης του εγκεφάλου και η νόσος πλέον μεταπίπτει στην προοδευτική της μορφή. Για την προοδευτική μορφή της νόσου προσφάτως έλαβε έγκριση στην  Αμερική η σιπονιμόδη και αναμένεται η έγκριση της και στην Ευρώπη. Σε μια χρόνια νόσο είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενή. Ο στόχος είναι η απουσία ενεργότητας δηλαδή η απουσία υποτροπών, η απουσία νέων βλαβών στη Μαγνητική τομογραφία και η απουσία εξέλιξης της αναπηρίας.

Θα πρέπει ο ασθενής ή ο φροντιστής να μπορεί να περιγράφει οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημερινότητα του και να συζητάει με το γιατρό του τα επόμενα βήματα. Αυτό θα συμβάλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση και στην καλύτερη μακροχρόνια διαχείριση των ασθενών.