Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://on-the-road.club/ 

To portal που θα σας ταξιδεύειTo portal που θα σας ταξιδεύειΤο ταξιδιωτικό μας πόρταλ με τα αλλεπάλληλα αφιερώματα σε προορισμούς με αιτία: Εκδηλώσεις, παραστάσεις, επικαιρότητα, προτάσεις για τοπικά προϊόντα κ.α. Η φαινομενικά μόνιμη κατά τόπους ενημερωτική ύλη, θα εμπλουτίζεται και θα αναθεωρείται...

 

https://souvlaki.top/

Όχι ένας ακόμη τηλεφωνικός κατάλογος. Αρκετά!

To απόλυτο portal για deliveryTo απόλυτο portal για deliveryΗ σελίδα που θα επιλέγει και θα σας προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά. Με προτάσεις για καταναλωτές και επαγγελματίες. Για να βελτιώνουν τα προϊόντα τους κι ο καταναλωτής να τρώει σωστά. Σουβλάκι είναι το βασικό- έλληνες είμαστε, αλλά δεν θα αδιαφορήσουμε και προς τα άλλα προϊόντα που παραγγέλνετε σπίτι!

Έντονη ανησυχία των καταναλωτών της ΔΕΗ για το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος 

Ο στόχος που έχει τεθεί με το μνημόνιο προβλέπει την μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ κάτω από το 50% μέχρι το τέλος του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ το μερίδιο της κρατικής εταιρείας τον Ιούνιο του 2018 ήταν 80,42%, έναντι 85,5% τον Ιούνιο του 2017. Το βασικό και επώδυνο για τους καταναλωτές εργαλείο που θα επιτάχυνε την πορεία της απελευθέρωσης είναι η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που θα καθιστούσε αυτόματα σημαντικά φθηνότερους τους εναλλακτικούς παρόχους. Ένα μέτρο που προς το παρόν μπαίνει στο συρτάρι για πολιτικούς κυρίως λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Στο μεταξύ ο ανταγωνισμός μεταξύ των εναλλακτικών παρόχων που ελέγχουν το 20% της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντείνεται. Στις τρεις πρώτες θέσεις της αγοράς έχουν παγιωθεί οι εταιρείες ΗΡΩΝ, Protergia και Elpedison με μερίδια πάνω από 3% η καθεμία ενώ άλλοι τέσσερις προμηθευτές, οι Watt & Volt, NRG που εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Motor Oil, Volterra και ΕΛΤΑ ξεπέρασαν το όριο του 1%.

Τα εκατομμύρια των νοικοκυριών και χρήστες της ΔΕΗ εμφανίζονται διστακτικοί στην αναζήτηση ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τις οικονομικές διαφορές των τιμολογίων. Προτού κάνετε οποιαδήποτε έρευνα ή σύγκριση εξοικειωθείτε με το λογαριασμό σας. Δείτε τι πληρώνετε σήμερα, πόση είναι η κατανάλωσή σας και ποιες οι διακυμάνσεις της (πχ το καλοκαίρι, το χειμώνα κλπ). Επίσης δείτε εάν έχετε μονοφασική ή τριφασική παροχή. Θα το βρείτε στη δεύτερη σελίδα του λογαριασμού σας στις ενδείξεις μετρητή, και στο κουτάκι "Συμφωνημένη Ισχύς Παροχής kVA”. Εάν γράφει 8 τότε η παροχή σας είναι μονοφασική εάν γράφει 24 είναι τριφασική.

Εδώ να σημειωθεί ότι πολλοί πάροχοι κάνουν ειδικές εκπτώσεις στην αρχή του προγράμματος που προσφέρουν πχ για ένα 3μηνο ή 6μηνο και στη συνέχεια χρεώνουν με βάση άλλο τιμολόγιο. Εάν λοιπόν συγκρίνετε το συνολικό ετήσιο κόστος, θα διαπιστώσετε ποιο θα είναι και το πραγματικό όφελός σας.

 

 

 

Πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας vs ΔΕΗΠάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας vs ΔΕΗ

Δεν θα πρέπει να αποτελεί το κριτήριο επιλογής του παρόχου το ποσοστό της έκπτωσης σε σχέση με το δεσπόζοντα πάροχο. Προτού αποφασίσετε καλό θα είναι να κάνετε τη σύγκριση, υπολογίζοντας την κατανάλωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος (πχ ενός έτους). Κάντε τον υπολογισμό χρησιμοποιώντας όσους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς έχετε διαθέσιμους. Εάν έχετε γραφτεί στο ebill της ΔΕΗ μπορείτε να κατεβάσετε όλους τους λογαριασμούς σας και να κάνετε πιο εύκολα τη σύγκριση. Δείτε πόσες κιλοβατώρες καταναλώνετε, πόσες νυχτερινές κλπ. Προσοχή η σύγκριση και ο υπολογισμός αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού (ενέργεια) αφού το δίκτυο (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ), τα τέλη (ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ, Δήμος, ΕΡΤ) και οι φόροι είναι κοινά για όλους τους παρόχους.
Στο λογαριασμό σας της ΔΕΗ είναι το κομμάτι που αναγράφει "Χρεώσεις Προμήθειας ΔΕΗ”. Τέταρτον κάνετε τη σύγκριση όχι στο ονομαστικό τιμολόγιο αλλά υπολογίζοντας και τις τυχόν επιπλέον εκπτώσεις που προσφέρει ο κάθε πάροχος (πχ εμπρόθεσμης εξόφλησης, πάγιας εντολής κλπ). Επίσης θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το πάγιο (εάν αυτό υπάρχει αφού κάποιοι πάροχοι δεν το χρεώνουν).
Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να δείτε είναι η εγγύηση. Αρκετές εταιρείες δε ζητούν εγγύηση, σε περίπτωση που δοθεί πάγια εντολή εξόφλησης του λογαριασμού. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συνυπολογίσετε στο όφελος και την επιστροφή της εγγύησης που είχατε δώσει στον προηγούμενο προμηθευτή σας. Τέλος, προσοχή στα ψιλά γράμματα: Στις συμβάσεις περιλαμβάνονται ρήτρες ή πρόσθετες χρεώσεις για τα τιμολόγια (πχ ρήτρα Οριακής τιμής συστήματος, πρόσθετη χρέωση CO2). Επίσης εάν το συμβόλαιο έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ενημερωθείτε για το τι σημαίνει αυτό και ποιες θα είναι οι συνέπειες για πιθανή πρόωρη αποχώρησή σας.