Ανάμεικτο κέικ
| Για το ανάμεικτο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μεγάλη μακρόστενη φόρμα. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν καλά, για 6-7΄. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να τα πίνει το μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και απορροφηθούν καλά τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι και τις βανίλιες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ίσα που να ανακατεύονται. Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος σε χωριστό μπολ. Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε το κακάο στο ζεστό γάλα. Το ρίχνουμε στο 1/3 της ζύμης που έχουμε χωριστά. Με κουτάλι αναμιγνύουμε να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας. Βάζουμε στρώσεις στη φόρμα κέικ, βανίλια και κακάο εναλλάξ. Με τη λάμα του μαχαιριού αναμιγνύουμε ελαφρά τα δύο μείγματα. Ψήνουμε για περίπου 45΄, ελέγχοντας με τη λάμα του μαχαιριού αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε στη φόρμα για 15΄και έπειτα στη σχάρα να κρυώσει τελείως. |