Pancakes με μπισκότο
Για το σερβίρισμα
| Για τα pancakes με ζύμη μπισκότου, βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το τρίμμα μπισκότου, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και αν θέλετε μία πρέζα κανέλα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα ανάδευσης. Προσθέτουμε το ξινόγαλα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά. Μην ανακατεύετε πολύ το μείγμα. Δεν πειράζει που θα έχει κομματάκια από μπισκότο μέσα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία, όπως λάδι ή βούτυρο. Υπολογίζουμε μισό φλιτζάνι μείγματος για κάθε pancake. Ρίχνουμε το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να φανούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και στην περίμετρο. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί η τηγανίτα και από την άλλη πλευρά. Συμπληρώνουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι κατά διαστήματα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι ή σιρόπι σοκολάτας. Ταιριάζουν τέλεια με μπανάνα και φρέσκα φρούτα. |